DutchCraft bij Pistache

Er moet iets veranderen in de huidige kledingindustrie, dat is wel duidelijk. Bijna al onze kleding komt uit lagelonenlanden met slechte leef- en werkomstandigheden en zwaar bewerkte stoffen. Wij vinden dat dit anders kan. Als eerste merk presenteren zij eerlijk gemaakte T-shirts volledig ontworpen en gemaakt in Nederlandse naaiateliers.Dit om het ambacht weer terug te brengen naar Nederland en de lokale economie te steunen. Daardoor zijn de transport processen kort wat milieutechnisch goed is en werken we met ongebleekte biologische stoffen. En natuurlijk een super fijn T-shirt dat lekker zit. Een win-win situatie toch?


Door het kopen van een DutchCraft T-shirt draag je direct bij aan een betere wereld. Zowel sociaal als ecologisch. Eerlijke ambacht zonder kinderarbeid en een niet vervuilde katoen productie.

DutchCraft heeft het duurzaam atelier met de grootste zorg geselecteerd. Dat de T-shirts in Nederland gemaakt worden wil nog niet altijd zeggen dat de kwaliteit ook goed is. Een eerlijke productie in eigen land, met steengoede kwaliteit. De coupeuses worden goed betaald voor hun ambachtelijke werk. Hierdoor is de prijs natuurlijk wel wat hoger. Ook gebruikt  DutchCraft geen plastic!

Bij het produceren in eigen land houd de drijfveer van DutchCraft niet op. Het overgrote aanbod van katoen is zwaar vervuild en bewerkt met allerlei pesticiden en chloor. Dit is enorm slecht voor het milieu. DutchCraft werkt alleen met 100% organische katoen van een goede afkomst met het GOTS keurmerk. Dit betekent ook dat de stof fijner aanvoelt en langer mee gaat.


Vorige berichten Volgende berichten


Laat een bericht achter

Let op: berichten worden eerst goedgekeurd voordat ze worden geplaatst.