Kledingtips voor in de herfst

Je hebt het vast al wel gemerkt: het is een stuk kouder geworden buiten. Natuurlijk schijnt te zon nog wel, maar we moeten toch echt aan de warme truien en jassen geloven. Om je te helpen de herfst zo warm en fashionable mogelijk te betreden, hebben we handige tips voor je verzameld waarmee jij nooit meer underdressed de deur uit gaat.

Kledingtips voor de herfst

Kledingtips voor de herfst

  1. Herfst is uienweer

Ik hoor je denken: ‘uienweer’? Maak je geen zorgen, want dit heeft niets te maken met wat je eet. Neen, uienweer is simpel gezegd je kleden als een ui! Dus laag voor laag. Dit kun je heel makkelijk doen met T-shirts, truien en vesten. Zodra je het warm hebt, trek je gewoon een laag uit. Simpel zat!

  1. Denk aan de accessoires

Wellicht heb je daar in de zomer geen enkele seconden aan gedacht, maar in de herfst is het wel noodzaak: goede accessoires. Petjes, mutsen, hoeden, sjaals en handschoenen gaan jou helpen de kou te bestrijden. Misschien zijn handschoenen nu nog ietwat overdreven, maar een hip petje of leuke hoed kan altijd. Het geeft ook nog eens de finishing touch aan je outfit, dus win-win!

  1. Draag je zomerkleding door

De herfst is in principe een tussenseizoen voor de winter, dus je hoeft je niet meteen in een winterse outfit te hullen. Het is namelijk al prima om je zomerkleding te dragen, mits je natuurlijk wat aanpassingen doet. Een coltrui onder een zomerjurkje is namelijk perfect voor de herfst, en een panty onder je rok is ook nooit verkeerd. Het enige waar je op moet letten, is de stof. Sommige stoffen zijn namelijk niet heel warm, en dan sta je alsnog te bibberen.  

  1. Scandinavisch denken

Bij koude temperaturen kunnen we het beste kijken naar landen die dat al ontzettend goed onder de knie hebben. Want liever goed gejat dan slecht bedacht, toch? Als we kijken naar Scandinavië hebben ze één ding goed bedacht: balans in de outfit. Want ook al is het kouder, je benen kunnen nog steeds gezien worden. Je moet er dan alleen voor zorgen dat je bovenkleding warmer is dan je onderkleding. Dus bijvoorbeeld een warme trui boven je jurk. Of een vest over je rok. Afijn, je snapt wat ik bedoel!

  1. Bereid je voor

Dankzij apps als Buienradar weten we precies wat de temperaturen zullen zijn, dus een beetje voorbereiding kan natuurlijk geen kwaad. Check regelmatig het weer en neem bij twijfel altijd een trui of vest mee. Zo sta je nooit voor koude of regenachtige verassingen!

Maar naast de apps is een goede garderobe natuurlijk ook een must. Hoe kan jij je anders leuk kleden? Gelukkig heeft Pistache de winkel volhangen met mooie herfstitems die jou helpen de kou te trotseren. Van warme truien tot lange jurken, en van sjaals tot petten; wij hebben alles in huis om jou te helpen! Dus schiet op, want het wordt nu alleen nog maar kouder... 

Auteur: Jaimy Boer


Vorige berichten Volgende berichten


Laat een bericht achter

Let op: berichten worden eerst goedgekeurd voordat ze worden geplaatst.