Lege agenda? Dit kun je dit weekend allemaal doen

activiteiten Dit weekend te doen Sunday Market

Nu het officieel september is, begint het vast wel te komen: herfst kriebels. De bomen beginnen langzaam te verkleuren, het wordt weer een stuk vroeger donker en we kunnen bijna afscheid nemen van alle buitenactiviteiten. Gelukkig hebben we dit weekend weer wat geluk met het weer! Nog geen dingen op de planning? Laat je hier dan inspireren met de leukste dingen om dit weekend te doen!

Dit weekend doen Pistache

Lege agenda? Dit kun je dit weekend allemaal doen!

 1. Chef’s Revolution

Zin in een culinair festival? Ook dit jaar wordt Chef’s (R)Evolution weer georganiseerd en ook deze keer toont Jonny en Thérèse Boer met hun team van de Librije in samenwerking met het team van Port Culinaire en Thomas en Carola Rugl op zondag 9 en maandag 10 september het geheim van gastronomisch genieten. Kookworkshops, wijnworkshops en zelfs een BOERenmarkt XL zal in en rondom De Librije en Theater de Spiegel gehouden worden. Kaarten koop je hier.

2. Sunday Market Zwolle

Ook het najaar verdient natuurlijk een goed begin, en dat gaan we doen met een echte zondagsmarkt. Vanaf 9 september zal er namelijk op regelmatige basis de Sunday Market Zwolle georganiseerd worden waarbij verschillende ondernemers hun bijzondere, creatieve, leuke en handige producten verkopen. Dit alles gebeurt op Het Eiland en is voor het hele gezin! En natuurlijk is Pistache ook open, dus je kunt dan ook genieten van een lekker kopje koffie! 

 3. Open Monumentendag

Zaterdag is het weer Open Monumentendag. De dag waarop veel monumenten de deuren openen voor het normale publiek. En in Zwolle valt genoeg te beleven! Zo zal Museum de Fundatie gratis te bezoeken zijn en vind je op verschillende plekken ook optredens van koren en kun je zelfs een rondleiding krijgen in het Vrouwenhuis. Hier vind je het complete programma! 

4. Hanzetentoonstelling

Onderdeel van Open Monumentendag, maar zeker de moeite waard om te noemen: de Hanzetentoonstelling bij Bij Giel, op Broerenkerkplein. Deze tentoonstelling is gratis te bezoeken en opgezet door het Historisch Centrum Overijssel. Leer hier alles over Zwolle als Hanze stad en hoe het allemaal is begonnen.

5. De Stad Vertelt expositie

In het Academiehuis Grote Kerk staat een expositie met o.a. World Press Photo en studenten van Deltion, Landstede, Cibap en Journalistiek Windesheim met als thema: De Stad Vertelt. Zowel professionelen als amateurs laten hier hun fotografie en audiovisueel beeld zien van verschillende steden in Nederland en Vlaanderen. Zeker de moeite waard om langs te gaan!

Auteur: Jaimy Boer
Beeld: Museum de Fundatie


Vorige berichten Volgende berichten


Laat een bericht achter

Let op: berichten worden eerst goedgekeurd voordat ze worden geplaatst.