Nieuw bij Pistache: Granny’s Finest en Iya Hayki

Bij Pistache vinden we het belangrijk hoe de producten gemaakt worden, maar ook hoe er met de mensen die het maken, wordt omgegaan. Sinds kort verkopen we twee merken waarbij we ons daar helemaal geen zorgen over hoeven te maken. Deze merken hebben namelijk als doel om eenzaamheid bij ouderen te verminderen. En dat steunen we bij Pistache maar al te graag! Hoe ze dit doen, lees je hieronder.

Granny's Finest bij Pistache

Granny’s Finest

Voor de koude wintermaanden is Granny’s Finest het merk dat je om je nek of op je hoofd moet hebben. De producten worden gemaakt door de ouderen van Nederland van duurzame materialen. Het doel van Granny’s Finest is om eenzaamheid bij ouderen te verminderen. Daarom laten ze de hobby van veel senioren uitoefenen in groepsverband, en met de opbrengst worden er activiteiten georganiseerd. Hoe goed is dat?

Granny’s Finest verkoopt sjaals, handschoenen, hoofdbanden en mutsen. Elk product bij Pistache heeft ook een kaartje waarop staat wie het gemaakt heeft en een persoonlijke boodschap van de betreffende persoon. Zo heb je altijd een persoonlijk cadeau voor jezelf of voor iemand anders. En wil je de maker van je nieuwe muts of sjaal bedanken? Stuur een foto op social media en tag de maakster!

Iya Hayki

Nog een fijn merkje is Iya Hayki. De mensen die de winkel regelmatig bezoeken of onze social media goed in de gaten houden, hebben ze vast wel gezien: schattige knuffels met gekleurde outfits, snorren, stropdassen, gekleurd haar en knuffelbare oren. Iya Hayki maakt handgemaakte knuffels in samenwerking met ouderen om eenzaamheid tegen te gaan. Voor ieder verkochte knuffel gaat €1 naar het Nationaal Ouderenfonds. Deze organisatie zorgt ervoor dat eenzame ouderen meer sociale contacten krijgen en organiseren veel dagjes uit.

En die knuffels zijn me toch een partijtje gezellig! De gekleurde knuffels zijn niet alleen leuk om als cadeau aan een kind te geven, ook het Pistache team werd vrolijk van de knuffels. Niet zo raar dat Iya Hayki staat voor ‘If you are happy and you know it’. Je humeur wordt er namelijk meteen beter van. Alleen daarom zal je al een knuffel van Iya Hayki in huis moeten hebben. 😉

Auteur: Jaimy Boer


Vorige berichten Volgende berichten


Laat een bericht achter

Let op: berichten worden eerst goedgekeurd voordat ze worden geplaatst.