Om deze redenen moet je planten in huis halen

Iedereen weet: planten maken je interieur een stuk gezelliger. En tegenwoordig heb je helemaal geen groene vingers meer nodig om een plant in leven te houden. Vetplanten en cactussen zijn namelijk perfect voor zogenoemde ‘planten moordenaars’ aangezien ze in de winter maar om de vier weken water nodig hebben. Hoe handig is dat? Maar dat is niet de enige reden waarom je meer groen in huis moet hebben.


1. Planten geven je kamer meer kleur
Bij een minimalistisch interieur of eentonige kleurenpalet zorgt een plant voor meer kleur in huis. Door het kiezen van een rustige of juist drukke plant heb je zelf de keuze in hoeveel kleur je wil toevoegen. En een beetje kleur staat al een stuk gezelliger dan geen kleur!

2. Planten doen je kamer groter lijken
Bij een kleine studentenkamer of slaapkamer is het zeker een goed idee om een plant te kopen. Het gaat namelijk om de plek waar je hem neer zet. Een plant met wijde takken benadrukken bijvoorbeeld de breedte en hoogte van je muur en een hangplant op een hoge kast doet je plafond nog hoger lijken.

3. Planten zuivert de lucht
Eén van de belangrijkste redenen om een plant in huis te halen, is dat het de lucht zuivert. In wat voor mate dit gebeurt, hangt natuurlijk van de grootte van de plant af, maar in het algemeen gebeurt dit bij elke plant. En dit betekent weer een schonere en frissere lucht in huis! Ideaal voor als je kampt met slaapproblemen of longproblemen zoals astma.

4. Het is een makkelijke manier om je interieur snel te veranderen
Ben jij je interieur zat aan het worden? Voeg er dan een plantje aan toe en je hebt meteen een heel ander interieur. Zoals ik al eerder vertelde, zorgt een plant voor meer kleur in huis, en dit helpt mee aan het veranderen van je interieur. Voeg bijvoorbeeld een vetplant met een bloemetje toe aan je inrichting of houd het juist rustig met een kleine cactus.
Bij Pistache kun je terecht voor verschillende soorten planten; van mooie planten voor op tafel tot hangplanten en planten met een twist. Ook voor kleine cactussen en vetplanten is het aanbod groot. Bezoek de winkel en verander jouw interieur in een handomdraai!

Bron: Roomed 

Beeld: Unsplash
Auteur: Jaimy Boer


Vorige berichten Volgende berichten


Laat een bericht achter

Let op: berichten worden eerst goedgekeurd voordat ze worden geplaatst.