Trots op Zwolle!Met enige trots is Pistache gevestigd in Zwolle, een bruisende Hanzestad waar het leven gevierd wordt. Binnen de oude stadsmuren ontdek je een veelheid aan cultureel en culinair aanbod. Talloze festivals, de culinaire top van Nederland, spraakmakende tentoonstellingen, het mooiste winkelaanbod van Nederland, allemaal te ontdekken met het Middeleeuwse decor van de oude Hanzestad op de achtergrond.

Een stad die uitnodigt om ontdekt te worden. Kijk op de websites VisitZwolle en Zwolle Toerisme, voor extra inspiratie voor een dagje uit in Zwolle! De Hanzestad Zwolle is een bezoekje meer dan waard. Trek gerust maar meerdere dagen uit, want één dag is niet voldoende om de stad te beleven.

In Zwolle vind je de unieke combinatie van de historische grandeur van het rijke Hanzeverleden en de innovatieve bruisende sfeer van een moderne mini-metropool. Binnen de oude stadsmuren ontdek je een veelheid aan cultureel en culinair aanbod. Talloze festivals, de culinaire top van Nederland, spraakmakende tentoonstellingen, de mooiste boekhandel van het land, allemaal te ontdekken met het Middeleeuwse decor van de oude Hanzestad op de achtergrond.

In het historische centrum met de oude grachten vind je nog veel plekken van grote betekenis. De Hanze pakhuizen en statige gevelpanden tonen de oorsprong van de huidige welvaart. Hier beleef je nog de sfeer uit de tijd van Thorbecke en ontdek je waarom Zwolle een inspiratiebron was, en is, voor grote denkers.

In het historisch decor herbergt Zwolle vele terrassen, restaurants en cafés. Prikkel je smaakpapillen met de beroemde Haute Cuisine van de Librije of laat je verrassen door de vele andere chef-koks uit onze stad. Slenter op onze eeuwenoude pleinen en ontdek kleine intieme barretjes, moderne pop-up restaurants, biologische lunchrooms en supergezonde juice-bars.

Flanerend door hartje centrum kom je als vanzelf bij twee van de meest opvallende verschijningen van Zwolle. Zwolle is het trotse thuis van Museum de Fundatie en van Pistache Mixstore! Dompel je onder in spraakmakende tentoonstellingen en in de wondere wereld van Pistache. Vanuit het opvallende raam in de Fundatie heb je aan één blik genoeg: de Zwolse binnenstad ligt aan je voeten.

Economische topregio en excellent onderwijs
De stad wordt bevolkt door creatieve studenten, inventieve ondernemers en eigenwijze vrijdenkers. Hier gelooft men nog dat het leven samen beter wordt. De deeleconomie van Zwolle stamt nog uit de Middeleeuwen. Vanuit het Hanzeverbond werkte men nauw samen met internationale steden. Dat bracht Zwolle grote welvaart. Nu nog is de regio Zwolle één van de economische TOP-regio’s van Nederland. De intensieve samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs, samen met de goede bereikbaarheid maakt de Regio Zwolle tot een zeer krachtige, toekomstgerichte omgeving voor bedrijfsleven en studenten. Het businessmodel van de Regio Zwolle is briljant in zijn eenvoud: men gunt elkaar de handel en helpt elkaar vooruit!

De Zwolse binnenstad barst van de interessante highlights
Een aantal tips:
– Bezoek de 14e eeuwse Sassenpoort
– Beklim de Peperbus
– Bezoek museum de Fundatie
– Boek een rondvaart door de stadsgrachten
– Shop in het centrum van Zwolle en ontdek vooral de kleine winkeltjes in de zijstraten
– Bezoek de Herman Brood Experience
– Bezoek natuurlijk onze eigen winkel Pistache


Vorige berichten Volgende berichten


Laat een bericht achter

Let op: berichten worden eerst goedgekeurd voordat ze worden geplaatst.