Verstopt plekje in Zwolle: Het omgetoverde oude politiegebouw

Elke blauwvinger is wel bekend met het oude politiegebouw. Dit voormalige politiegebouw heeft jaren dienst gedaan aan de Luttekestraat, maar stond al een tijdje leeg. Tot juli dit jaar! Het oude politiegebouw is namelijk omgetoverd tot werkplek én expositieruimte waarbij studenten, afgestudeerden en medewerkers van Het Cibab hun werk tonen. En dit moet je zeker gezien hebben! 

Het politiegebouw is helemaal in tact gehouden en zelfs de oude politiecellen zijn nog in dezelfde staat. Deze zijn ook open voor publiek. De oude inrichting van het politiegebouw is niet meer aanwezig, maar zijn er gele lijnen op de grond en muur te zien waarbij je kunt zien hoe het voorheen was ingericht. Op de begane grond en eerste verdieping vind je het werk van afgestudeerde studenten en medewerkers en is het zelfs mogelijk om producten te kopen in de ‘Made by Cibap’ winkel. 


En ook aan een slok en een hap is gedacht!  Er is namelijk een pop-up coffee dat verzorgd wordt door de baristas van Pistache! Hier serveren ze dezelfde vertrouwde Illy koffie als in hun eigen koffiebar en hebben ze ook hier een uitgebreid assortiment aan iets lekkers voor bij de koffie of thee. Met een uitgebreide menukaart en genoeg mogelijkheid om te zitten, is dit ook een prima plek om even een pauze te nemen van al het moois dat er te zien is. 

Het Cibap stelt het voormalige politiekantoor samen met een aantal partners tot het einde van dit jaar open voor publiek. Ook zal het dienen als een etalage van de creatieve sector en als ontmoetingsplek of werkplek voor creatieve professionals. Er zijn diverse werkruimtes beschikbaar en de grote ramen, de goed belichte ruimtes en de rustige locatie maakt dit ook een fijne plek om te flexwerken. 

Transit, de nieuwe naam van het politiegebouw, zal geopend zijn van woensdag tot en met zaterdag, van 10:00 tot 17:30 uur. Zeker de moeite waard om langs te gaan! 

Auteur: Jaimy Boer


Vorige berichten Volgende berichten


Laat een bericht achter

Let op: berichten worden eerst goedgekeurd voordat ze worden geplaatst.