Wow! Om deze redenen moet jij duurzame kleding kopen

Iedereen heeft er stiekem een zwak voor: de uitverkoop. Hét moment om helemaal los te gaan op T-shirts, broeken en jurken van het vorige seizoen en alles voor een prikkie scoren. Helaas heeft de uitverkoop ook een behoorlijk negatief effect.

Jaarlijks blijven er in Nederland al 21,5 miljoen kledingstukken over. Hoe zonde is dit? Gelukkig zijn er steeds meer modebedrijven die zijn begonnen met het verkopen van duurzame kleding, iets dat goed is voor mens én natuur. Maar duurzame kleding heeft meer voordelen dan jij denkt!

Je kledingstuk gaat veel langer mee
Bij een aankoop van een duurzaam kledingstuk ben je verzekerd van een lange levensduur. Een wasje meer of minder maakt zeker niet uit, de kleur en pasvorm blijven namelijk gewoon hetzelfde.

Duurzame kleding heeft altijd een achtergrond verhaal
Voor als je geen gespreksonderwerp weet bij de koffieautomaat: duurzame kleding heeft altijd een achtergrond verhaal. Dit bestaat vaak uit informatie over hoe het kledingstuk gemaakt is, waar het gemaakt is én bij sommige zelfs wie het gemaakt heeft. Dat vind je niet bij een artikel in de uitverkoop

Het zijn vaak klassiekers voor in je kast
Aangezien er in de perfecte wereld van duurzame kleding geen uitverkoop is, is er geen verschil in zomer- of winterkleding. Daarom is duurzame kleding vaak een perfecte aanvulling voor je kast aangezien het allemaal klassieke en tijdloze items bevat. En deze klassiekers zijn de perfecte basis voor je outfit.

Uitverkoop zonder schuldgevoel
Houd je schuldgevoel voortaan thuis als je duurzame kleding koopt, het is namelijk helemaal niet nodig. Door de aankoop van een duurzaam item steun je namelijk ook een duurzaam merk en de mensen die het gemaakt hebben.

Om de prijs hoef je het niet te laten
Wat vaak een veel gemaakte fout is, is dat men denkt dat er aan duurzame kleding een groot prijskaartje hangt. Echter, zijn er merken die ook voor een klein prijsje duurzame kleding verkopen. Om de prijs hoef je het dus zeker niet te laten hangen!

Wij van Pistache wisten allang dat duurzame kleding de nieuwe toekomt is, en daarom verkopen wij alleen kleding van merken waarvan wij 100% zeker zijn dat het duurzaam gemaakt is. Alle medewerkers van Pistache kunnen je daarnaast precies vertellen hoe het product gemaakt is, wat voor merk het is en hoe je het artikel het beste kunt combineren. Dat is wat ze nou noemen een aankoop met een verhaal!


Vorige berichten Volgende berichten


Laat een bericht achter

Let op: berichten worden eerst goedgekeurd voordat ze worden geplaatst.